Hjem

Sviir er

Frode Ystgaard Lie - Trommer
Sindre Bakker Tysdal - Gitar & vokal
Geir Olsen - Bass

Bio - Sviir

Sviir, et rockeband som lyder sjangerbeskrivelsen, norskspråklig rock med en del punk i mixen, har holdt virksomheten gående siden mai 2022. Siden dengang har de vist seg svært produktive. I en rendyrket DIY-ånd har de etablert seg i sosiale medier, de har spilt inn eget materiale, sluppet tre singler og en fullengder. I tillegg er de godt i gang med å etablere seg som et energispyttende livetog i konglomeratet av klubbscener i over- og undergrunnen av norsk rock. 

Assosiasjoner til punk gjøres over en lav sko av sviirebrødre og -søstre som har hørt Sviir. Postgrunge, tung rock, rock 'n' roll, Seigmen, Kjøtt og L7 er assosiasjoner som har blitt nevnt, i tillegg de største klassikerne innenfor den norskspråklige rocken. Sin aller første øving brukte Sviir til å spille gjennom låter av bl.a. Raga Rockers, Iggy Pop og Thåström, gode inspirasjoner. 

Da Frode, Sindre og Geir var ni år drømte de om å bli Roger Waters, Bono og Dee Snider. De ble ingen av de nevnte herrer (noe som jo ville vært veldig spesielt), men de dyrket interessen for musikk videre gjennom ungdommen og ut i voksenlivet, de fant seg nye helter og de spilte i band. Musikkforståelsen og sjangeraksepten har blitt bredere, men for alle tre er det fortsatt rocken som får blodet til å pumpe hardest, fortest og varmest.

Sviir har som mål å glede og å tilfredsstille(!) seg selv med musikken. Og er det flere som finner tilfredsstillelse i det de vrir ut av seg, da har Sviir suksess. Sviir jobber hardt for å klatre opp på det neste stigetrinnet. Greier de det, da har Sviir suksess.

Sviir har kalt sitt første album, Enkle Sanger Om Kjærlighet, og fylt det med ti låter som alle på sitt vis utrykker en fascinasjon, en kjærlighet, for det som skjer i livet og hverdagen, eller en kjærlighet til å observere og forestille seg det som skjer/kan skje i livet og hverdagen. Albumet har sanger som tematisk spenner fra jobbrelaterte fylleturer til Japan, via observasjoner om vår egen tilkortkommenhet som både klovner og idioter, til mer hverdagslige tankeeksperimenter om familiehundens (mulige) mentale liv.

Sviir jobber i studio uten ytre bistand, så det er reindyrka DIY-produkter som spyttes ut. Singlene og albumet deres ble spilt inn i løpet av høsten og vinteren 2022/2023. Første singel, Kjerneverdier (november 2022) ble plukket opp av Dårlige Venner-podcast og ble spillelistet av så vel Erik Valbrokk som Evig Lyttar. I januar slapp Sviir to nye låter, Bikkja og Det jeg Vil Ha. Bikkja fikk rosende omtale på musikkbloggen, Norsk over og undergrunnsmusikk, samt spilling på podcasten, Råkk Folk. Med singelen Det Jeg Vil Ha, greide Sviir å bli veid og funnet tunge nok for januarlistene til både Valbrokk og Evig Lyttar nok en gang. Albumet har fått svært god omtale på ulike musikkblogger. Det er sviire-gutta svært fornøyde med.

Som liveband fikk Sviir sin debut i februar 2023, foran et svært godt besøkt Uhørt i Oslo. Videre har de gledet publikum med høyoktankonserter i Tønsberg og Oslo. Tilbakemeldingene er avært gode og forteller om et supertight band som spruter av energi i liveopptreden og uttrykk. Så godt har de sparket fra seg at de er kalt tilbake til Uhørt-scenen for å opptre sammen med flere andre band til Musikkfest Oslo.

Sviir er et produktivt band som elsker å jobbe videre. Det planlegges for nye runder i studio med påfølgende utgivelser av både singler og en EP i løpet av 2023. Låter om hyttefolk i strandsona og kommentarer til byblanlegging i Oslo er allerede klare. En hyggelig overraskelse til alle sviiresøstre og sviirebrødre er også under planlegging. Mye å glede seg til!

Nye studioproduksjoner og utgivelser skal også følges opp med konserter og livespilling. For der, på scenen, foran sviirebrødre og sviiresøstre av alle tapninger, er det Sviir trives aller, aller best!

Mye å glede seg til for den som er SVIIREBROR, SVIIRESØSTER eller SVIIREPERSON!

Kontakt og booking

E-post: kontakt@sviir.no

Telefon: 95 92 73 50