Hjem

Sviir er

Frode Ystgaard Lie - Trommer
Sindre Bakker Tysdal - Gitar & vokal
Geir Olsen - Bass

Bio - Sviir

Frode (trommer), Sindre (gitar & vokal) og Geir (bass) kom sammen til sin første øving på Øvingshotellet i Oslo i mai 2022. Oppføringen i kalenderen lød, «Øving Rockebandet». De spilte låter av Raga Rockers, Thåström, Iggy Pop og Sindre og Geirs gamle prosjekt, TYST!

Cirka fem minutter ut i øvinga var det brede glis å se, og i neste kalenderoppføring sto det å lese, «Øving Sviir»!

Nå spiller Sviir eget materiale, og låtene blir kledd i en herlig norsk språkdrakt. Glisene er fortsatt like brede! 

Når sviirebrødre og sviiresøstre som har hørt Sviir spille uttaler seg blir assosiasjoner til punk, «hevvi-rock» og 70-talls skranglerock slengt ut, og musikalske sammenligninger som spenner fra Kjøtt, via L7 til Soundgarden blir gjort uten å blunke. I møte med slike assosiasjoner og sammenligninger smiler medlemmene i Sviir både godt og lenge. Men de er egentlig såre fornøyde så lenge folk hører at det Sviir driver med kategoriserer under rock-paraplyen.

Da Frode Y. Lie (trommer), Sindre B. Tysdal (gitar og vokal) og Geir Olsen (bass) var i niårsalderen drømte de om å bli Roger Waters, Bono og Dee Snider. De ble ingen av de nevnte herrer (noe som jo ville vært veldig spesielt), men de dyrket interessen for musikk videre gjennom ungdommen og ut i voksenlivet, de fant seg nye helter og de spilte i band. Musikkforståelsen og sjangeraksepten har blitt bredere, men for alle tre er det rocken som får blodet til å pumpe hardest, fortest og varmest.

Sviir har som mål å glede og å tilfredsstille(!) seg selv med musikken. Og finner flere en form for tilfredsstillelse i det de vrir ut av seg, da har Sviir suksess. Sviir jobber hardt for å klatre opp på det neste stigetrinnet. Greier de det, da har Sviir suksess.

Sviir lar seg inspirere av livet sjøl. Intet mindre, intet mere! Jobb-kickoff, kjerneverdier og sleipe konsulenter, familiehundens (mulige) indre liv, byplanlegging, krigføring i vikingtida, flyktningpolitikk og hyttefolk i strandsona. Det er mye som er verdt ei lita låt, tenker Sviir.

Sviir jobber jevnt og trutt i studio. Foreløpig uten ytre bistand, så det er reindyrka DIY-produkter som spyttes ut. Første singel, Kjerneverdier (november 2022) ble plukket opp av Dårlige Venner-podcast og ble spillelistet av så vel Erik Valbrokk som Evig Lyttar. I januar slapp Sviir to nye låter, Bikkja og Det jeg Vil Ha. Bikkja fikk rosende omtale på musikkbloggen, Norsk over og undergrunnsmusikk, samt spilling på podcasten, Råkk Folk. Med singelen Det Jeg Vil Ha, greide Sviir å bli veid og funnet tunge nok for januarlistene til både Valbrokk og Evig Lyttar nok en gang. Det er sviire-gutta svært fornøyde med.

Fremover mot april/mai jobber Sviir motiverte og ufortrødent videre med sin første fullengder. Har de flaks vil den se dagens lys akkurat til konsert på Krøsset i Oslo, 21.april. 

For Sviir skal også være et liveband, på scenen, der trives disse tre sviirebrødrene best, nemlig! Livedebuten ble unnagjort på Uhørt i Oslo, selvsagt til øredøvende jubel og topp stemning på et veldedighetsarrangement med flere andre band. I tillegg til ny konsert på Krøsset 21.april er også konserter i Moss og i Tønsberg booket for våren, og det jobbes med å få på plass et par konserter til.

Mye å glede seg til for den som er SVIIREBROR, SVIIRESØSTER eller SVIIREPERSON!

Kontakt og booking

E-post: kontakt@sviir.no

Telefon: 95 92 73 50